Lattialämmitys | Vesikiertoinen lattialämmitys - Lunova Oy

Lattialämmitys

LUNOVAN LATTIALÄMMITYS

Lunovan lattialämmitysratkaisuilla pääset energiatehokkaaseen ja laadukkaaseen lopputulokseen.

Toteutamme lattialämmitykset muun muassa seuraviin kohteisiin: Omakotitalot, saneerauskohteet, rivitalot, kerrostalot, teollisuuden ja julkiset tilat sekä ulkoalueet.

Lattialämmitysjärjestelmän toteutus

Aloituspalaverissa käydään asiakkaan kanssa lävitse asennuskohteen huomiota vaativat erityispiirteet mm. jakotukkien ja termostaattien sijoittelu, varmistetaan että käytössämme ovat lopulliset pohjakuvat DWG-muotoisina tiedostoina. Kun kaikki tarvittava on selvitetty, voidaan hanke siirtää suunnitteluun.

Suunnitelmien valmistuttua toimitamme valmiit suunnitelmat sekä asennukseen valmistautumiseen liittyvän tietopaketin. Tietopaketti sisältää ohjeita mahdollisiin syöttöputkien asennuksiin, reunanauhan kiinnittämiseen, raudoitusverkon asennukseen ja läpivienteihin. Asiakkaan tehtäväksi jää asennuksen tilaaminen ja asennuspäivästä sopiminen yhdessä Lunova Oy:n projektivastaavan kanssa. Yhdessä sovittu asennusajankohta varmistaa projektin sujuvuuden ja aikataulut

Lunova -lattialämmityssuunnitelma sisältää:

Lunova -lattialämmitysjärjestelmän asennus tapahtuu aina valtuutetun asentajan toimesta. Asentajan tehtävä on varmistaa, että putkitukset tehdään tarkasti suunnitelmien mukaisesti. Asentaja vastaa myös mahdollisten muutosten kirjaamisesta. Lunova Oy:n valtuutetuilla asentajilla on vankka kokemus vesikiertoisten lattialämmitysratkaisujen asentamisesta.

OTA YHTEYTTÄ JA SOVI KOHDEKARTOITUS

Ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijaamme ja pyydä tarjous tai sovi kohdekartoitus omaan projektiisi!

Lattialämmitys saneerauskohteisiin

Vesikiertoisen lattialämmityksen asennus saneerauskohteeseen onnistuu lähes samalla tavalla kuin uudiskohteisiinkin.

Saneerauskohteiden toteutus on aina tapauskohtainen. Asiantuntijamme kartoittaa yhdessä asiakkaan kanssa tulevan projektin. Tärkeitä tietoja aina ennen toteutustavan valintaa on tietää olemassa olevan lattian rakenne, mahdollinen muuttuva huonejärjestys, pintamateriaalit ja asiakkaan toiveet toteutuksesta ja tulevan remontin laajuudesta. Iäkkäiden talojen saneerauksessa korostuu laadukkaan suunnittelutyön merkitys entisestään.

Lunova Oy suunnittelee aina kohteet asiakaskohtaisesti käyttäen todelliset lämpöhäviöt. Korjausrakentamisessa kiinnitetään erityistä huomiota tilakohtaisiin lämpöhäviöihin jotta putkitukselle saadaan riittävä tiheys ja putkimäärä oikeaan paikkaan. Näin saavutetaan viihtyisä ja energiatehokas lopputulos.

Ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijaamme.


Miellyttävämmät työolot halleihin

Lunovan vesikiertoinen lattialämmitys soveltuu myös suuriin rakennuskohteisiin. Halleissa ja isommissa liikerakennuksissa on kookkaita korkeita tiloja, joiden lämmönjako Lunovan lattialämmitysratkaisulla on tarkkaa ja kustannustehokasta.

Lunova -lattialämmitystä hyödyntämällä suurten tilojen käyttötarkoituksen muuttaminen helpottuu huomattavasti, kun lämmönjaon hallinta on helppoa ja tarkkaa.

Teollisuushallien lämmityksessä vesikiertoinen lattialämmitys on kasvattanut suosiotaan. Lattiasta tuleva lämpö vähentää vedon tunnetta. Lattiatasolla työolosuhteet saadaan miellyttävämmiksi eivätkä mahdolliset ilman epäpuhtaudet kierrä lämmityskaudella hengitysilmaan. Lunova -lattialämmitysjärjestelmä soveltuu lähes kaikkiin lämmönlähderatkaisuihin vaivattomasti.

Lattialämmityksen toteutus isompiin kohteisiin

Isommissa kohteissa Lunova käyttää 20 mm putkikokoa. Suunnittelu ja toteutus tehdään aina alueelliset olosuhteet ja todelliset lämpöhäviöt huomioiden. Esimerkiksi isot ovet, ulkoseinät ja mahdolliset liiketilojen korkeat ikkunat vaikuttavat toteutukseen huomattavasti. Reuna-alueilla käytetään tiheämpää putkitusta kuin keskialueilla.

Laitteiden ja hyllyjen kiinnitystarpeet voidaan huomioida lattialämmitystä suunniteltaessa. Tarvittaessa kiinnitys tehdään esimerkiksi lattiavaluun asennettuihin metallikiskoihin pulttaamalla tai hitsaamalla. Putkivapaat alueet ovat myös mahdollisia huomioiden tilan kokonaistehon tarve.

Lunova Oy tarjoaa lisätietoa ja suunnittelu- sekä asennuspalvelua liiketilojen ja hallien rakentajille.


Käyttämämme termostaatit

Lunova Standard

Icon

Cube

Nova Silent

Lattialämmityksen asennus rossilattiaan

Muun muassa rintamamiestaloon voidaan toteuttaa lattialämmitys asentamalla putkisto vanhan rossilattian päälle.

Putki kiinnitetään suoraan esimerkiksi vanhaan lautalattiaan ja välit täytetään suurimmaksi osaksi 15 mm kipsilevysoiroilla sekä väliin jäävä ura lattiamassalla. Tässä toteutuksessa vanha lattia korottuu 15 mm + tuleva pintamateriaali. Yleensä näin pieni koron nousu ei vaadi välttämättä ovien nostoa. Pintamateriaaliksi voidaan tässä toteutuksessa valita lähes kaikki materiaalit pois lukien ohuet muovimatot.

Jos pintamateriaaliksi valitaan muovimatto tai muu ohut materiaali, niin tarvitaan vielä yksi ehjä kipsilevykerros alustan suoruuden varmistamiseksi.

Kysy lisää toteutuksesta ja ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijaamme.

Lattialämmitys vanhan betonilattian päälle

Vanhaan betonilattiaan asennettavan lattialämmityksen toteutustapoja on useita. Putken kiinnitystapa ja putkikoko määrittävät miten paljon vanhan lattian korko kasvaa. Yleensä koron nousu on noin 40-50 mm luokkaa. Valitun tasoitteen ominaisuudet määrittävät myös koron nousua.

Lattialämmitys betonilattiaan urittamalla

Lattialämmityksen tekeminen urittamalla on myös erinomainen vaihtoehto jos halutaan säilyttää vanhan lattian korko.

Urituksessa täytyy varmistaa sähkö- tai vesijohtojen reitit jos ne on tarkoitus säilyttää. Urituskoneet varustettuna tehokkaalla imurilla ovat käytännössä lähes pölyttömiä.

Kun uritus on tehty, piikataan ura auki ja putkisto asennetaan uraan ja lukitaan se käyttäen siihen tarkoitukseen erikseen räätälöityjä Sulotek/rantzi -kiinnikkeitä. Lopuksi ura täytetään lattiamassalla, jonka jälkeen lattia valmis on pintamateriaalin aentamiseen.

JÄIKÖ VIELÄ KYSYTTÄVÄÄ RATKAISUISTAMME?

Kerromme mielellämme lisää ratkaisuistamme. Ota yhteyttä ja sovitaan aika palaverille!

Kysy tarjousta